header

Contact

U kunt contact met ons opnemen via email contact@movdoornenburg.nl
of per brief.

MOV Doornenburg
pa. Blauwe hoek 21b,
6686AD
Doornenburg

facebook-flat-vector-logo-400x400

Rommelmarkt

De rommelmarkt is al vele jaren een begrip in Doornenburg en omgeving. Ooit ontstaan doordat het koor Jekadee het idee had opgevat om geld in te zamelen voor de aanschaf van een korenmolen voor Pater Driessen in Tanzania. Tot op de dag van vandaag vindt tijdens het eerste weekend van oktober nog steeds de rommelmarkt plaats. De volledige opbrengst gaat ondertussen naar 2 projecten.

De ene helft van de opbrengst van de rommelmarkt gaat naar het project van pater Derksen. Ooit begonnen met de vraag van pater Driessen om geld in te zamelen voor een korenmolen in Tanzania, werd dit project onder leiding van pater Derksen meer uitgebreid. Hij organiseerde projecten voor kansarme jongeren. Binnen dit project werken kansarme jongeren als onderdeel van hun opleiding mee aan de bouw van bijvoorbeeld ziekenhuizen en scholen. Het is de bedoeling dat deze projecten selfsupporting gaan worden. Pater Derksen heeft in oktober 2016 het stokje overgegeven aan mensen binnen zijn organisatie.

De andere helft van de opbrengst gaat naar een weeshuis in Cap√£o Bonito, Brazili√ę, welke is opgericht door pater Helsloot. Helaas is pater Helsloot in 2018 overleden. Zijn weeshuis zullen wij echter blijven ondersteunen. Tot eind 2015 werd hier ook kleding naar verstuurd, maar doordat de invoerkosten verhoogd zijn is het niet meer mogelijk om de kinderen op deze manier van kleding te voorzien.

 

Het organiseren van de rommelmarkt

Om de rommelmarkt gevuld te krijgen kunnen we ieder jaar rekenen op gedoneerde spullen van de inwoners van Doornenburg. Meubels, boeken, speelgoed, gereedschap, antiek; bijna alles is welkom, mits in goede staat. De zaterdag voorafgaand aan de rommelmarkt, worden met behulp van vrijwilligers alle spullen door heel Doornenburg opgehaald. In het Schuttersgebouw aan de Kerkstraat 9 worden de spullen gesorteerd en wordt er een start gemaakt met het inrichten van de stands.

De avond en ochtend voorafgaand aan de rommelmarkt worden alle spullen verder klaargezet. Zaterdagmiddag worden dan de deuren geopend. Dan staat het al rijen dik. Ook zondag mogen we altijd rekenen op een flink aantal bezoekers. Als de rommelmarkt op zijn eind is, wordt het geld geteld en wordt het bedrag bekend gemaakt onder het eten van een welverdiend frietje.

Voor de spullen die overblijven zoeken we zoveel mogelijk instanties of projecten waar wij de spullen kunnen doneren. Op deze manier willen we zo min mogelijk weggooien. Zo zijn bijvoorbeeld overgebleven meubels naar het oosten van Europa gegaan of naar vluchtelingenwerk, Het overgebleven speelgoed en kinderboeken gaat naar De Speelstoet. Papier wordt opgehaald door Harmonie St. Caecilia, zij krijgen weer geld voor het ingeleverde papier welke zij gebruiken binnen de eigen organisatie. Mocht u zelf iemand of een organisatie weten, dan horen wij graag van u.

Sinds 2016 hebben we voor het eerst een Happy Hour. Dat wil zeggen dat er zondag tijdens het laatste uur van de rommelmarkt bij de ingang van het Schuttersgebouw een tas gekocht kan worden voor een klein bedrag. Deze kan binnen gratis gevuld worden met spullen. Vol is vol en op is op is ons motto!

 

Wij willen de inwoners van Doornenburg, het koor Jekadee, scouting St. Maarten Doornenburg en de vele andere vrijwilligers hartelijk danken voor hun kosteloze inzet en hulp waar wij ieder jaar weer op mogen rekenen. Het moge duidelijk zijn dat zonder hun hulp de rommelmarkt niet mogelijk zou zijn!

 

Enkele foto’s van de aangeschafte spullen door de opbrengst van de rommelmarkt

                              naai-opleiding                Scan10003

 

 

 

 

 

2e-jaars-timmeren_3