header

Contact

U kunt contact met ons opnemen via email contact@movdoornenburg.nl
of per brief.

MOV Doornenburg
pa. Blauwe hoek 21b,
6686AD
Doornenburg

facebook-flat-vector-logo-400x400

Rommelmarkt

De rommelmarkt is al vele jaren een begrip in Doornenburg en omgeving. Ooit ontstaan doordat het koor Jekadee¬†het idee had opgevat om geld in te zamelen voor de aanschaf van¬†een korenmolen voor Pater Driessen in Tanzania. Tot op de dag van vandaag vindt tijdens het eerste weekend van oktober nog steeds de rommelmarkt plaats. De volledige opbrengst gaat ondertussen naar 2 projecten. Onder het kopje ‘Wat doet de MOV’ vindt u meer informatie over de projecten.

 

Het organiseren van de rommelmarkt

Om de rommelmarkt gevuld te krijgen kunnen we ieder jaar rekenen op de spullen van de inwoners van Doornenburg. Meubels, boeken, speelgoed, gereedschap, antiek; bijna alles is welkom, mits in goede staat. De zaterdag voorafgaand aan de rommelmarkt, worden met behulp van vrijwilligers alle spullen door heel Doornenburg opgehaald. In het Schuttersgebouw aan de Kerkstraat 9 worden de spullen gesorteerd en wordt er een start gemaakt met het inrichten van de stands.

De avond en ochtend voorafgaand aan de rommelmarkt worden alle spullen verder klaargezet. Zaterdagmiddag worden dan de deuren geopend. Mensen staan dan al rijen dik te wachten. Ook zondag mogen we altijd rekenen op een flink aantal bezoekers. Als de rommelmarkt op zijn eind is, wordt het geld geteld en wordt het bedrag bekend gemaakt onder het eten van een welverdiend frietje.

Voor de spullen die overblijven zoeken we zoveel mogelijk instanties of projecten waar wij de spullen kunnen doneren. Op deze manier willen we zo min mogelijk weggooien. Zo zijn bijvoorbeeld overgebleven meubels naar het oosten van Europa gegaan en het overgebleven speelgoed naar De Speelstoet in Velp. Overgebleven boeken en dergelijke worden opgehaald door Harmonie St. Caecilia, zij krijgen weer geld voor het ingeleverde papier welke zij gebruiken binnen de eigen organisatie. Mocht u zelf iemand of een organisatie weten horen wij graag van u.

Dit jaar (2016) hebben we voor het eerst een Happy Hour. Dat wil zeggen dat er zondag tijdens het laatste uur van de rommelmarkt bij de ingang van het Schuttersgebouw een tas gekocht kan worden voor een paar euro. Deze kan binnen gratis gevuld worden met spullen. Vol is vol en op is op is ons motto!

 

Wij willen de inwoners van Doornenburg, het koor Jekadee, scouting St. Maarten Doornenburg en de vele andere vrijwilligers hartelijk danken voor hun kosteloze inzet en hulp waar wij ieder jaar weer op mogen rekenen. Het moge duidelijk zijn dat zonder hun hulp de rommelmarkt niet mogelijk zou zijn!

Foto’s Rommelmarkt

rommelmarkt_1

Ophalen van de spullen in Doornenburg

rommelmarkt_6

Het schuttersgebouw gaat bijna open!

rommelmarkt_7

‘n blik in het schuttersgebouw

 

Foto’s van de projecten van pater Derksen en pater Helsloot

naai-opleiding

aangeschafte naaimachines om te gebruiken tijdens de opleiding

 

Scan10003

een door sponsoring aangeschafte schaafbank, om timmerlieden op te kunnen leiden

 

Foto’s van de nu opgeheven kledingdienst

Henk Helsloot foto's Doornenburg. 029

Kledingdienst bij het verzendklaar maken van kleding