header

Contact

U kunt contact met ons opnemen via email contact@movdoornenburg.nl
of per brief.

MOV Doornenburg
pa. Blauwe hoek 21b,
6686AD
Doornenburg

facebook-flat-vector-logo-400x400

Wie zijn wij

MOV Doornenburg bestaat uit 5 personen uit Doornenburg en Gendt die jaarlijks een grote rommelmarkt en sponsorloop organiseren met behulp van vele vrijwilligers. Het doel is om geld op te halen wat volledig gedoneerd wordt aan enkele goede doelen.

Voor de rommelmarkt staan de goede doelen sinds jaar en dag vast. Ooit begonnen met de vraag van pater Driessen om geld in te zamelen voor een korenmolen in Tanzania. Later werd dit project onder leiding van pater Derksen groter. Pater Derksen organiseerde projecten voor kansarme jongeren. Nu nog steeds werken jongeren binnen dit project als onderdeel van hun opleiding mee aan de bouw van bijvoorbeeld ziekenhuizen en scholen. Het is de bedoeling dat deze projecten selfsupporting gaan worden. Pater Derksen heeft in oktober 2016 het stokje overgegeven aan mensen uit zijn organisatie. De helft van de opbrengst van de rommelmarkt gaat naar het project van pater Derksen.

De andere helft van de opbrengst gaat naar pater Helsloot in Brazili√ę. Hij runt daar een weeshuis. Tot eind 2015 werd hier ook kleding naar verstuurd, maar doordat de invoerkosten verhoogd zijn is het niet meer mogelijk om de kinderen op deze manier van kleding te voorzien.

Voor de sponsorloop wordt ieder jaar samen met basisschool De Doornick in Doornenburg een project gekozen welke is opgezet door iemand uit de omgeving. De kinderen krijgen middels projecten op school meer informatie over het gekozen goede doel. De volledige opbrengst van de door de kinderen gelopen sponsorloop gaat naar dit goede doel.

 

Wilt u een spontane gift doen, neem dan contact met ons op via contact@movdoornenburg.nl